HSP Coach

Thema’s Hoog Gevoeligheid & Anders Leren

Workshops

Wij geven in het hele land aan diverse doelgroepen introductie- en verdiepingsworkshops over Hoog gevoeligheid & Anders leren.

Bijvoorbeeld op scholen, aan leerkrachten, als gastdocent op de PABO of aan andere (professionele) begeleiders van kinderen.

Alsook individuele workshops aan ouders/verzorgers, tieners & kinderen.

Wij leveren tevens maatwerk voor scholen, organisaties en bedrijven. 

Leerkrachten / Professionals

Versterkt worden in je professionele begeleiding van (hoog) gevoelige en anders lerende jongeren?

Onze workshops zijn een waardevolle aanvulling op je eigen kennis en ervaringen.

Wat kan je van de workshop verwachten?

 

Maak dieper kennis met het thema ‘Hoog gevoeligheid’ en leer de verschillende uitingen, die ‘prikkels’ op jongeren hebben, herkennen. Zodat je hierdoor een nog betere begeleiding aan jongeren kan bieden.

Leer meer over de zogenaamde ‘beelddenkers’, kinderen die de voorkeur hebben om hun rechterhersenhelft te gebruiken bij het ontvangen en toepassen van informatie. Terwijl het meeste schoolaanbod op de linkerhersenhelft is afgestemd.

Maak ook dieper kennis met jezelf. Wie ben jij en wat straal jij uit?

Een mooie balans tussen het hoofd en het gevoel is belangrijk om naast de vele doelstellingen ook jezelf en de jongeren te kunnen blijven ‘zien’.

Bijvoorbeeld om te zien, dat jongeren jou en wat jij uitstraalt kunnen spiegelen in hun gedrag. En dat jongeren verschillende leerstijlen hebben en soms een andere aanpak nodig hebben.

Het stellen van nieuwe of andere randvoorwaarden zorgt er nog meer voor, dat jongeren kunnen blijven wie ze werkelijk zijn en vaker eigen keuzes kunnen gaan maken.

Een jongere dat ‘gezien’ en begrepen wordt  zal natuurlijker meebewegen met hetgeen van hem of haar gevraagd wordt en dat geeft rust aan beiden kanten.


Tijdens de workshop is het ook mogelijk om een casus van jezelf in te brengen, waardoor er op een  gemeenschappelijke manier aandacht en hulp geboden wordt.

Ouders / Verzorgers / Begeleiders

Meer handvatten en verdieping in je dagelijkse begeleiding van (hoog) gevoelige en anders lerende kinderen?

Wij bieden dit allemaal in onze workshops.

Wat kan je van de workshop verwachten?

Maak kennis met het thema ‘Hoog gevoeligheid’ en leer de ‘prikkels’, die van invloed kunnen zijn op het gedrag van jouw (kind)eren te herkennen, zodat jij hier nog beter op kunt inspelen bij hun dagelijkse begeleiding.

Maak ook dieper kennis met jezelf. Wie ben jij en wat straal jij uit? 

Door kennis te nemen op welke manier jouw intuïtie nog meer versterkt kan worden, kan er een mooie balans tussen je hoofd en je gevoel ontstaan. Deze balans is belangrijk om naast de doelstellingen van het dagelijkse leven, ook jezelf en jouw kinderen te kunnen blijven ‘zien’.

Bijvoorbeeld om te zien, dat jouw kind(eren) jou en wat jij uitstraalt kan spiegelen in zijn of haar gedrag. En dat kinderen verschillende manieren van leren hebben en soms (op school) een andere aanpak nodig hebben.  

Het stellen van nieuwe of andere randvoorwaarden zorgt er nog meer voor, dat jouw kind(eren) kan blijven wie hij of zij werkelijk is,  vaker eigen keuzes kan gaan maken wat de zelfvertrouwen zal doen groeien, zijn of haar talenten beter naar voren kan brengen, beter mee kan komen op school etc.

Een kind dat ‘gezien’ en begrepen wordt  zal natuurlijker meebewegen met hetgeen van hem of haar gevraagd wordt en dat geeft rust aan beiden kanten.

Tijdens de workshop is het eventueel ook mogelijk om een casus van jezelf in te brengen, waardoor er op een  gemeenschappelijke manier aandacht en hulp geboden wordt.                                       

Tieners / Kinderen

Wil jij meer begrijpen over jezelf, wie jij werkelijk bent en wat het betekent om (hoog) gevoelig of anders lerend te zijn? Wij helpen jou hierbij!

Doe jij ook mee? We zien jou graag! 

Wat gaan wij doen op deze leuke workshop Tiener & Kindermiddagen?

Jij weet zelf vast al heel goed, wat het is om (hoog) gevoelig of anders lerend te zijn. De omgeving vindt het vaak nog lastig om dit te begrijpen en daardoor word je misschien niet altijd goed begrepen. Is dit voor jou ook herkenbaar?

Wij helpen jou graag hierbij, zodat je je steeds sterker van binnen gaat voelen. Waardoor je straks vaker aan je omgeving durft te vertellen, wat je wel en niet prettig vindt. En durf je ook je gevoel meer te gaan volgen, waardoor je keuzes kan gaan maken, die beter bij jou passen.

Dit doen wij, door jou ook aan iemand voor te gaan stellen. Aan iemand, die jij eigenlijk zelf al heel goed en lang kent. Dat is leuk toch?

Daarnaast gaan we je nog meer vertellen over (hoog) gevoeligheid. En hoe je hiermee om kunt gaan. En wat het is om op een andere manier te leren. We geven hierbij handige makkelijke tips, die je zelf kunt gaan gebruiken.

De workshop hoort bij het boek ‘Hallo, ik ben Gwen’. Dit boek is geschreven voor (hoog) gevoelige kinderen en alle andere kinderen, die een steuntje in de rug nodig hebben. Veel andere jongeren hebben dit boek al gelezen en hebben ontdekt, dat er ook een geheim in het boek staat. Misschien weet jij zelf al van binnen wat dit geheim is.

Het boek wordt ook inmiddels gelezen door tieners, ouders, volwassenen, leerkrachten, kindercoaches etc. De onderwerpen uit het boek worden besproken tijdens de Tiener & Kindermiddagen. 

Meer informatie over het boek kan je al vinden op: www.halloikbengwen.nl     

“Onze workshop is een belevenis, waarbij het draait om kennisoverdracht, ondersteuning, ervaren & bewustwording.”

Vraag een van onze coaches/trainers bij jou in de buurt vrijblijvend om meer informatie, prijzen en startdata of stuur een bericht naar info@halloikbengwen.nl. Je vindt ze hier op de kaart en met bedrijfsgegevens. 

Basis van de workshops

Onze voorlichting & workshops zijn gebaseerd op de visie en onderwerpen uit het boek Hallo, ik ben Gwen® van Auteur van het boek Hallo, ik ben Gwen®, & founder van HSP Coach & Professional Coach, Barbara Veer.

Wij ondersteunen en begeleiden diverse doelgroepen, zoals scholen, leerkrachten, ouders, (professionele) begeleiders van kinderen & tieners, volwassenen alsook de tieners en kinderen zelf. Om meer bewustwording op het gebied van werk en/of privé willen creëren over verschillende thema’s.

Welkom! Wij verzamelen gegevens om onze dienstverlening te kunnen aanbieden en verbeteren. Met je bezoek aan onze website stem je in met ons Privacy Beleid en Cookie gebruik